Hleb iz automata

Bez autora
Jan 09 2011

Baget, tipičan francuski hleb, koji je postao simbol Pariza i Francuske, sada može da se kupi i iz automata. Sivo-narandžasti aparat, postavljen pored kase u samousluzi, prima novac i vraća kusur.Ovo ima više prednosti. Pre svega, higijenski je, ne pipa se novac, praktično je, ne greši u kusuru, usluga je brža. Međutim, ne prihvataju svi sa oduševljenjem ovaj izum.

Hleb iz automata Baget, tipičan francuski hleb, koji je postao simbol Pariza i Francuske, sada može da se kupi i iz automata.

Sivo-narandžasti aparat, postavljen pored kase u samousluzi, prima novac i vraća kusur.

“Ovo ima više prednosti”, objašnjava Tereza iz pekare u Fobura, “pre svega, higijenski je, ne pipa se novac, praktično je, ne greši u kusuru, usluga je brža”.

Međutim, ne prihvataju svi sa oduševljenjem ovaj izum. “Još jedna mašina više u svakodnevnom životu”, kažu neki.

Drugi dodaju da nema više onog prijatnog ćaskanja sa prodavcem, i da sve više nestaju lepi običaji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik