Baget, tipičan francuski hleb, koji je postao simbol Pariza i Francuske, sada može da se kupi i iz automata. Sivo-narandžasti aparat, postavljen pored kase u samousluzi, prima novac i vraća kusur.Ovo ima više prednosti. Pre svega, higijenski je, ne pipa se novac, praktično je, ne greši u kusuru, usluga je brža. Međutim, ne prihvataju svi sa oduševljenjem ovaj izum.
Baget, tipičan francuski hleb, koji je postao simbol Pariza i Francuske, sada može da se kupi i iz automata.
Sivo-narandžasti aparat, postavljen pored kase u samousluzi, prima novac i vraća kusur.
“Ovo ima više prednosti”, objašnjava Tereza iz pekare u Fobura, “pre svega, higijenski je, ne pipa se novac, praktično je, ne greši u kusuru, usluga je brža”.
Međutim, ne prihvataju svi sa oduševljenjem ovaj izum. “Još jedna mašina više u svakodnevnom životu”, kažu neki.
Drugi dodaju da nema više onog prijatnog ćaskanja sa prodavcem, i da sve više nestaju lepi običaji.